Fantasyfilmer du verkligen borde ha sett

En av filmgenrens absolut starkaste sidor är att man kan tas till en helt annan värld. När det gäller all film får man på något sätt se livet ur en annan synvinkel. Det kan vara att man helt plötsligt befinner sig i en gangsteruppgörelse i 70-talets New York, eller att man får följa ett blodigt andra världskrig. Det finns dock en filmgenre som tar det hela till en ny nivå – fantasy!

I fantasyfilmer får man uppleva ett universum man aldrig ens skulle kunna tänka sig fanns. Det är nog därför jag gillar fantasyfilmer så pass mycket. Det går inte riktigt att jämföra fantasy med något annat. När det kommer till just fantasyfilmer är det tyvärr så att det finns väldigt många dåliga rullar där ute. Toppen är väldigt hög medan botten är oerhört låg när det är just denna genre. Därför tänkte jag dela med mig av några av mina favoriter när det gäller fantasyfilmer. Då slipper du se de dåliga filmer, jag lovar! Så har du inte sett följande filmer innan så vet du vad du har framför dig att göra!

Sagan om Ringen

Det är nästan orättvist att jämföra Sagan om Ringen med de andra fantasyfilmerna. Jag tycker helt enkelt att Sagan om Ringen totalt utklassar allt motstånd. De som känner mig vet dock att jag är helt såld på just Sagan om Ringen så det kanske inte är riktigt rättvist mot utmanarna.

Fantasyfilmer

Sagan om Ringen utspelar sig i världen Midgård. Det är en plats som har väldigt mycket att erbjuda. De olika länderna eller regionerna i Midgård skiljer sig otroligt mycket åt. Här finns det glada hobbits, envisa dvärgar, giriga människor och alver som har näsan uppe i det blå. Det finns också en del mörka krafter som orkerna och uruk-hai-krigarna.

Filmen kretsar kring just en ring. Det var en ring som den onde fursten Sauron hade på sig och med den hade han en enorm makt. I en strid blir hans fingrar avskurna och han tappar ringen och hans mest fysiska uppenbarelse dör. Ringen förstörs dock inte utan hamnar på villovägar. Den har nu kommit till hobbiten Frodo och hans uppgift är att tillsammans med andra som är på den ”goda sidan” ta den till Mordor (Saurons hem) och förgöra den där. Här kan man snacka om att det är upplagt för ett riktigt äventyr! Vilket det också blir.

När jag skriver Sagan om Ringen räknar jag in alla tre filmerna.

Narnia

Narnia är en annan fantasyklassiker. Det är historien om fyra stycken helt vanliga barn som av en slump hittar en väg in till en helt annan värld, Narnia. Genom en garderob tar sig barnen in i landet. Väl där händer det otroliga saker. För i Narnia pågår det en konflikt mellan det goda och det onda. Det dröjer inte länge innan även barnen dras in i denna kamp.

Fantasyfilmer

Narnia är precis som Sagan om Ringen baserad på en bok. Filmen är oerhört välproducerad och är så gott som ett måste för dig som gillar film. Jag tycker personligen att den första filmen som släpptes var bäst, men det finns så klart andra som tycker på annat vis.

Harry Potter

Harry Potter är boksuccén som vände upp och ned på litteraturen när den kom! Den skulle inom kort även komma att bli en serie filmer. Harry Potter handlar om en till synes helt vanlig pojke som lever ett tufft liv efter att hans föräldrar gått isär när han bara var ett barn.

Fantasyfilmer

Det ska dock visa sig att Harry är en trollkarl som blir antagen till magikerskolan Hogwarts. Det är en fantastisk film och jag gillar att filmerna utvecklas i takt med sin publik.