Komedifilmer du inte får missa

Att får skratta ordentligt är bland det bästa som finns. Det är därför jag gillar komedier så pass mycket som jag gör. När det gäller komedier tycker jag generellt väldigt bra om serier. När jag väl fastnat för vissa karaktärer vill jag inte att det ska ta slut efter bara en film. Det finns också helt klart en särskild charm med komedifilmer. Fast då ska det handla om riktigt roliga filmer som håller hög kvalitet.

Genom åren har jag verkligen samlat på mig en del favoriter som jag dammar av med jämna mellanrum. Tanken med Videodrome är att du ska kunna ta del av mina filmtips och förhoppningsvis hitta nya favoritfilmer. Självklart kommer jag att ge dig en del tips på komedier. Här nedan kan du läsa om mina favoriter inom genren.

The Hangover

Det finns inte många filmer som blivit lika framgångsrika inom komedigenren som The Hangover. Kort och gott är det för att det är en alldeles fantastisk film som är en av de absolut bästa komedierna som någonsin gjorts. The Hangover handlar om ett gäng polare som åker till Las Vegas för att fira att brudgummen ska gifta sig. De skålar uppe på taket för en rolig kväll. I nästa scen vaknar gänget upp morgonen därefter.

Komedifilmer

Det händer en hel del riktigt kul grejer. Det går snart upp för dem att de måste ha haft en helt vansinnigt tokig kväll och natt. Problemet är bara att ingen kommer ihåg vad som hänt. Det är inte det största problemet – brudgummen är borta! Det har släppts flera The Hangover men den första är den absolut bästa. Den måste bara vara med på din ”har sett-lista”.

The Interview

En riktigt rolig komedifilm som inte alls är särskilt gammal är The Interview. Den har dessutom omgärdats av en hel del kontrovers. Enligt vissa var det den Nordkoreanska regeringen som försökte släcka ned de servrar där filmen The Interview först befann sig på. Ifall det stämmer eller inte låter jag förbli osagt i nuläget men klart är i alla fall att det gjorde att filmen fick enorm publicitet. Vad handlar då filmen The Interview som gör att den är så känslig?

Komedifilmer

Jo, den handlar om två reportrar som får en möjlighet att åka till Nordkorea för att göra en intervju med den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-un. Det råkar vara så att diktatorn älskar deras tv-program Skylark Tonight. Precis som man kan förvänta sig blir det inte helt okomplicerat, tvärtom. Det vänder mycket i filmen och det går aldrig att vara riktigt säker på vad som kan hända härnäst. Viktigt i en komedi är ju att skämten är roliga. Jag tycker att det är galet kul med den humor som finns i The Interview. Jag tycker du ska ge den en chans för att se om den faller även dig i smaken.

Superbad (Supersugen)

Superbad handlar om tre kompisar som är på jakt efter att bli av med oskulden. De vill bli av med den före alla lämnar high school och börjar college. Ångesten över att fortfarande vara oskulder och dessutom att behöva skiljas åt nästa termin leder dem in i en jakt på alkohol och brudar. Det här töntiga gänget är inte precis i toppen av popularitetsstegen.

Komedifilmer

En stor del av filmen handlar om hur de försöker få tag i alkohol för att kunna göra tjejerna glada och imponera. Låt oss säga att det inte kommer visa sig att vara direkt okomplicerat. Superbad är en rolig film med glimten i ögat. Den är mycket mer smakfull än exempelvis American Pie. Så även om du vanligtvis inte gillar filmer med den här typen av plotter borde du ge den en chans.