De bästa skräckfilmerna enligt mig

Jag vet inte hur det är med dig men det finns helt klart något speciellt med skräckfilmer. Jag tycker att en riktigt bra skräckfilm är svårslagen. Det går knappt att jämföra känslan i en skräckfilm med till exempel den man får när man ser en schysst actionfilm. Om en skräckfilm väl håller måttet så kan man bli så sjukt rädd att man knappt kan återhämta sig den närmsta timmen.

Men det är just grejen, det är inte alla skräckfilmer skapar den känslan! På marknaden finns det massvis av skräckfilmer som håller riktigt låg klass. Därför hoppas jag att du kan använda några av mina tips. Det finns fyra stycken skräckfilmer som jag tycker är lite extra bra och helt klart sevärda. Jag tycker du ska ge dem en chans om du skulle ha lyckats missa dem innan!

Paranormal Activity

Den här filmen är riktigt läskig. Paranormal Activity omgärdades nästan direkt av rykten att man kunde dö av att se filmen på bio. Det sades att biograferna var tvungna att ta in sjuksköterskor på plats för att tittarna inte skulle fara illa. Ifall det stämmer eller inte låter jag vara osagt. Något jag däremot kan lova är att Paranormal Activity är en riktigt fängslande skräckfilm.

bästa skräckfilmerna

Det som gör att den är så bra är dess låga tempo. Det går aldrig att veta när det kommer att hända något. Resultatet blir att man sitter som på helspänn genom hela filmen. Paranormal Activity kändes som en oerhört fräsch skräckfilm när den kom. Det var uppenbart att regissören Oren Peli valt att tänka lite annorlunda. Resultatet blev en film som kammade in ordentligt med pengar. Sanningen är att det är få produktioner tidigare som visat sig vara så lönsamma. Det krävdes inte direkt någon jättebudget för att göra filmen men resultatet blev fantastiskt

The Shining

Om du tycker om film har du förmodligen inte lyckats missa The Shining. Ifall du har det borde du omedelbart se den! The Shining är en film som inte bara är otäck, det är en riktigt bra rulle. Det är ingen mindre än Stanley Kubrick som gjort filmen. Stanley Kubrick som är ett namn som konsekvent förknippas med filmer av högsta kvalitet.

bästa skräckfilmerna

The Shining handlar om en familj som åker och ska vakta ett hotell som är helt öde. Det i väntan på att våren ska komma så att gästerna ska återkomma. Det verkar dock vara något med hotellet, för pappan i familjen (Jack Nicholson) börjar bete sig allt mer märkligt och snart får alla bli varse om att det sker väldigt skrämmande saker på hotellet.

The Ring

Är du rädd för att kolla på film? Efter att ha sett The Ring kommer du nog att vara det… Det börjar direkt hända äckliga saker och två små flickor hittas döda. Det verkar dock vara så gott som omöjligt att lista ut dödsorsaken. Kanske beror det på att det var något över det vanliga som dödade dem?

Här vill jag inte förstöra för mycket. Istället tycker jag att du ska kolla på filmen själv för att få upplevelsen. Eller vänta, kanske inte själv, se till att du har någon med dig så som en kompis eller i värsta fall nallebjörnen. The Ring är en läskig filmupplevelse utöver det vanliga.

Exorcisten

Den gamla versionen av exorcisten kom 1973. Det är en fantastisk film. Däremot måste jag lägga in en brasklapp och säga att den inte är till för alla. För att du verkligen ska uppskatta den ska du nog tycka om gamla filmer rent generellt. Det är en film där specialeffekterna inte tar över. Istället är man tvungen att kräva mer av skådespelarinsatser och berättandet i filmen. En riktigt bra och klassisk film som till stor del revolutionerade genren, enligt mig.