Streamingtjänster

Visst finns det en viss charm med att äga fysiska exemplar av filmer. Jag personligen är stolt över min DVD- och BluRay-samling. Däremot är det allt mer sällan som jag faktiskt köper hem fysiska kopior. Det har kommit så många nya möjligheter för mig som filmälskare att ta del av filmer, och många gånger är det oerhört mycket smidigare dessutom.

Streamingtjänster

Runt millennieskiftet började det vara möjligt att ladda ned filmer. Då var det på olagliga sätt via tjänster så som DC++ eller Kazaa och senare The Piratebay. Jag vill inte alls vara dömande, utan alla gör som de vill. Men jag har aldrig tyckt om att ladda ned illegalt. För mig har det att göra med att jag älskar film så mycket att jag tycker att när någon gör en bra film så vill jag betala för den.

Saken är den att nu har det kommit lagliga möjligheter att på ett väldigt smidigt sätt kolla på film via internet. Man laddar inte hem filmerna längre utan nu kollar man på dem direkt via nätet, så kallad streaming. Det har dykt upp massvis av spännande streamingtjänster. Om du ännu inte har kollat in dem borde du göra det. Det är verkligen värt att betala en liten summa pengar för att få tillgång till hela deras bibliotek av filmer. Här nedan kan du se vilka som är mina favoritstreamingtjänster

Netflix

Det är svårt att konkurrera med Netflix. Det är den största streamingtjänsten som finns på nätet och det är lätt att förstå varför. För bara en blygsam summa pengar får man tillgång till oerhört många filmer. Inte minst många klassiker. Netflix kritiker menar att det också är deras svaghet. Att det är svårt att hitta guldkornen bland alla utfyllnadsfilmer.

Även om jag förstår vad de menar håller jag inte riktigt med. Tvärtom ser jag det som att det finns massvis av goa klassiker att se. En annan sak som är väldigt spännande är att Netflix är ett eget produktionsbolag. De producerar mängder av filmer och serier som de senare släpper på Netflix. Många av de här serierna och filmerna håller en oerhört hög klass. Ett bra exempel är House of Cards som är en av världens just nu mest populära dramaserier, producerad av Netflix.

HBO Nordic

HBO har gjort sig kända för att ta fram världens bästa serier. Det är bara att kolla på vilka serier de har tagit fram tidigare för att förstå att de är den absolut tyngsta aktören på den fronten. Därför var det jättemånga fans från hela världen som blev alldeles till sig av glädje när de fick höra att HBO skulle lansera streamtjänst. På HBO Nordic har du tillgång till massvis av HBO-serier. Gillar du HBO-serier är det inget snack om saken, då ska du verkligen testa på HBO Nordic.

Cmore

Cmore släpper med jämna mellanrum en del nytt. De har bland annat Beck i sitt utbud. Jag personligen föredrar Netflix och HBO Nordic aningen mer men det finns verkligen också en del bra på Cmore. Jag tycker om ishockey så när det är hockeysäsong brukar jag kolla på Cmores utbud av sport.