Trevliga aktiviteter inför helgen – spel och film

När helgen kommer är det trevligt att samla hela familjen och göra någonting tillsammans. Köp hem något roligt sällskapsspel eller titta gärna på en film. Det finns många roliga filmer som alla kan skratta åt gemensamt. Det är bra för en lugn kväll.

Om du inte köper ett spel så kan du säkert få hjälp av dina familjemedlemmar med att hitta på ett eget. Då blir förberedelserna lika roliga som själva spelandet. Låt alla vara med och bestämma och kom tillsammans överens om regler och mål för ert nya spel.

Idoler i filmens värld

Passa på att prata film med barnen. Fråga vilka figurer de tycker bäst om och om de vet vad skådespelarna heter. Då känner också de minsta att de får vara med i de vuxnas samtal. Titta gärna på Astrid Lindgrens filmer. Där finns mycket att prata om. Detta är en upplevelse som barnen inte bör gå miste om.

Gör det till en vana

Samtala gärna med familjen och kom överens om att ni har kvällar tillsammans regelbundet. Prata om intressanta ämnen och gör roliga saker. Då kommer ni närmare varandra. Någon gång ibland kanske du blir osams med dina närmaste. Då är en god relation extra viktig.